"Хімія та кулінарія: Майонез як приклад емульсії"

/Files/images/2024_2025/hmya/хімія1.jpg "Якщо ви вважаєте, що хімія далека від повсякденного життя - ви дуже помиляєтеся!!!" - саме так можуть відповідати учні 7 класу, які продемонстрували свої хімічні знання, готуючи майонез на уроці хімії. Під керівництвом вчителя, Медведчук С.В., учні використовували харчові інгредієнти та практичні знання для створення цієї популярної кулінарної добавки.

/Files/images/2024_2025/hmya/хімія.jpg Вчителька пояснила хімічні процеси, які лежать в основі емульгування, що дозволяє інгредієнтам, таким як олія та оцет, поєднатися у стабільну суміш. Учні активно брали участь, з великим інтересом спостерігаючи за тим, як прості інгредієнти перетворюються на смачний майонез.

Цей практичний урок показав, що хімія може бути не лише цікавою, а й смачною. Адже саме хімія змогла їм пояснити таке незрозуміле слово "емульсія" таким смачним "майонез".

Відео практичного уроку можна переглянути тут...

Кiлькiсть переглядiв: 2

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.